Eindhoven’s Dagblad: BlueAlp from Eindhoven makes oil from plastic instead of the other way around, and so the circle is complete again.

BlueAlp, based in Eindhoven, utilizes their patented pyrolysis technology to convert plastic into oil.

BlueAlp founder Chris van der Ree and CEO Valentijn de Neve had the opportunity to speak with Eindhoven’s Dagblad Merlijn van Dijk about the origins of BlueAlp. From Petrogas, which installations for the gas industry, towards the vision to contribute to accelerating plastic recycling with BlueAlp.

Read more here about BlueAlp’s purpose, first customers and plans for the future (available in Dutch only).

EINDHOVEN – Meer dan dertig jaar werkte Chris van der Ree in de olie- en gasindustrie. Nu wil hij met zijn bedrijf BlueAlp plastic recyclen in een soort slowcooker. Shell ziet brood in de technologie.

Merlijn van Dijk 25-02-23, 09:00 Bron: ED

Een echt oliemannetje, maar dan letterlijk. Zou had je Chris van der Ree jarenlang met recht kunnen omschrijven. Als mede-eigenaar van Petrogas zette hij naar eigen zeggen ‘de hele wereld vol met behandelingsinstallaties voor olie en gas’. ,,We hebben in meer dan negentig landen geleverd.”

Petrogas stond zelfs mede aan de basis van onze Groningse gasverslaving, en navenante economische weelde. ,,Petrogas is in 1947 opgericht. Wij hebben de eerste aansluiting in het noorden gemaakt voor de NAM om over te schakelen naar aardgas”, zegt Van der Ree, die Petrogas in 2004 kocht samen met een compagnon.

Sindsdien kreeg Petrogas er meerdere aandeelhouders bij en werd het een Eindhovens bedrijf. En sinds een aantal jaar is Van der Ree oliemannetje af. Petrogas bestaat nog wel om service te verlenen aan bestaande klanten, maar staat verder op een laag pitje. De honderd werknemers van Petrogas werken nu voor BlueAlp, het nieuwe bedrijf van Van der Ree.