Plastic afval is in toenemende mate een probleem in onze moderne wereld. Alhoewel er vele technieken zijn om plastics te gebruiken en hergebruiken blijven er nog steeds grote hoeveelheden plastic over die in verbrandingsovens of afvalstortplaatsen terecht komen. Deze stromen bevatten nog veel plastics die omgezet kunnen worden naar bruikbare olieproducten. BlueAlp heeft hiervoor een innovatieve fabriek draaien in Oostende (België). In deze fabriek (de PTC) wordt afvalplastic verwerkt tot olie, die vervolgens opnieuw als grondstof in de chemische industrie kan worden gebruikt.

 

Process Engineer (Afstudeerstage)

BlueAlp blijft haar innovatieve PTC fabriek door ontwikkelen en vanuit interne besprekingen komen er continu nieuwe ideeën om de PTC fabriek te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ideeën voor het verbreden van de voedingsstroom specificatie, verhoging van de productkwaliteit, verhoging van de doorzet en nog vele andere mogelijkheden.

 

In deze stage zullen onder andere deze werkzaamheden naar voren komen

  • Uitwerken van één of meerdere verbeteringen en mogelijk effect hiervan op de PTC fabriek

  • Meedraaien met de algemene werkzaamheden van de proces engineering afdeling

 

Wat breng je mee?

Je bent toe aan de eindstage van jouw HBO/WO opleiding (bij voorkeur materiaalkunde, scheikunde, chemische technologie of proces engineering).

Door het internationale karakter van het werkgebied is het nodig dat je de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk beheerst.

 

Enthousiast geworden van deze stage?

Stuur dan je CV + motivatie naar onze HR afdeling via career@bluealp.nl

Meer informatie? Bel onze HR medewerkers op het nummer 0182 - 565 395

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.